Informatie Oostenrijk

Oostenrijk bestaat voor twee derde uit prachtige bergen. Het adembenemende landschap van de Alpen, meren, valleien en de faciliteiten die Oostenrijk biedt voor sporten zorgen er voor dat Oostenrijk aantrekkelijk is voor toeristen. Culturele evenementen en historische bezienswaardigheden maken een bezoek aan Oostenrijk onvergetelijk. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen.

Culturele gewoontes

Niet alleen kan u genieten van het prachtige landschap, vele bezienswaardigheden of één van de gezellige evenementen, maar ook van muziek want Oostenrijk is namelijk de geboorteplaats van vele muzieken en componisten zoals Wolfgang Amadeus Mozart, Anton Brucker, Franz Schubert en Jospeh Haydn. U kunt ze in het hele land terug vinden.

Oostenrijk heeft een rijke historie en in alle grote steden kunt u hier dan ook geheel op gaan in de cultuur van de Oostenrijkers van vroeger en nu.

Landschap en natuur

Het eerste wat in u opkomt als u aan Oostenrijk denkt zijn de bergen. En dat is ook niet heel gek want twee derde van het land bestaat uit bergen. Gletsjers, welke het landschap hebben uitgesneden bestaan soms al 2,5 miljoen jaar en spelen een grote rol aan hoe de bergen er momenteel bij staan.
Informatie Oostenrijk – Wintersport in Oostenrijk Oostenrijk is te verdelen in vier regio’s, het Centraal-Europese gelegen in het noorden, het Alpen gebied in het zuiden, in het zuid-oosten ligt Illyrische gebied en in het noord-oosten van van Oostenrijk ligt het Pontisch Pannonische gebied.

Door het grote verschil in hoogte verschilt de flora al gelang naar hoogte. In de lagere regio’s vindt u gemengd bos, tot ongeveer 1800 meter voornamelijk naaldbomen en op de hoogste plekken voornamelijk kleurige alpenweiden.

Naast de rivier de Donau die door Oostenrijk stroomt heeft het ook vele meren. Oostenrijk is grenst aan Duitsland, Slowakije, Tsjechië, Slovenië, Hongarije, Zwitserland, Italië en Liechtenstein.
Er wonen ongeveer 8 miljoen mensen waarvan 1.7 miljoen in Wenen.

De Oostenrijkse taal

De nationale taal in Oostenrijk is Duits. Oostenrijk heeft vele accenten en dialecten, deze zijn mede ontstaan door de isolerende levensstijl die de Oostenrijkers van oudsher leven.

Het weer in Oostenrijk

Zomers geschikt voor een stedentrip en in de winter naar de Alpen. Wanneer de beste reistijd is hangt dus geheel af van wat u gaat doen. Het wintersport seizoen loopt van december tot april.

Tussen april en oktober heeft Oostenrijk een redelijk gemiddeld klimaat met de maanden juli en augustus als warmste maanden maar met de meeste regenval. De beste periode voor buitensporten zijn de lente en herfst.

Reistips Oostenrijk

Het betaalmiddel in Oostenrijk is de Euro. De meeste banken accepteren buitenlandse bankpassen en creditcards. In de grote steden is het natuurlijk ook mogelijk om met uw pas of creditcard in winkels en hotels te betalen.

Wanneer u een bezoek brengt aan Oostenrijk is een Nederlands paspoort of identiteitskaart verplicht. Een visum is niet nodig in de Europese Unie.

In Oostenrijk zijn in de meeste dorpen en steden toeristenbureaus te vinden welke u advies en informatie kunnen geven over excursies, bezienswaardigheden, restaurants, hotels en evenementen.

Als populaire toeristen bestemming is Oostenrijk goed bereikbaar met het vliegtuig en de trein. Wenen, Linz, Salzburg en Innsbruck hebben een internationale luchthaven. De snelwegen welke Oostenrijk verbindt met de rest van Europa zijn de laatste jaren erg uitgebreid en verbeterd.

De steden in Oostenrijk hebben een uitgebreid openbaar vervoer netwerk met bussen, trams en metro’s.