Informatie Rhodos

Rhodos is de parel van de eilandengroep Dodekanesos. Het is groot, onbezonnen en ontvangt veruit de meeste bezoekers van zijn eiland-groep.

Het combineert alles wat nodig is op een vakantie eiland, stranden, nachtleven, cultuur, landschap, groen en comfort.
Rhodos pakt je bij een eerste bezoek. Als u niet in één keer bent geboeid door haar intrigerende en bijna magische wereld met zijn monumentale oude stad, zijn doolhof aan straatjes en middeleeuwse forten, dan wordt u wel gepakt door haar dromerige stranden, kronkelende wegen, wilde en ongerepte natuur of de rotsachtige bergen.

Bezienswaardigheden Rhodos

Gebouwen

Middeleeuwse stadsmuren
De 4 kilometer lange stadsmuur dateren uit 1330 en zijn verfraaid met 150 wapenschilden. De muur staat om het oude centrum van Rhodos.

De Bourg
Deze klokkentoren markeert het einde van de muur en dateert uit 1852.

Paleis van de Grootmeesters
Dit paleis is gelegen binnen de stadsmuren van de oude stad. Het paleis dateert uit de 14de eeuw maar is in 1856 grotendeels verwoest door aanslagen. Het paleis is in de jaren 30 door Mussolini gerestaureerd. Vele kamers zijn bedekt met mozaïek vloeren. Er zijn in het paleis 2 exposities over Rhodos te bezichtigen.

Ridderstraat
De beroemdste bezienswaardigheid op het Paleis na. Deze straat is gelegen tussen het paleis en de haven. Wanneer u door de straat loopt en u waant zich even in de tijd van de ridders. Als u goed om u heen kijkt ziet u de wapenschilden nog op de muren staat. Het archeologische museum is ook gelegen in deze ridderstraat, dit was vroeger een ridderhospitaal.

De boven genoemde bezienswaardigheden liggen allemaal in Rhodos-stad.

Akropolis van Lindos
Deze tempel was ooit één van de heiligste plekken van de oudheid. De Akropolis ligt op een hoge berg en bovenop ligt staat de tempel van Athena Lindia uit de 4de eeuw voor christus. Helaas zijn de zuilen niet meer compleet. De Akropolis is in de 13de eeuw versterkt door stadsmuren om de stad te beschermen.

Moni Skiadi
Dit in het zuiden gelegen klooster is wereldberoemd om de maagd Maria. In de 15de eeuw heeft een ongelovige een mes in haar wang gestoken en is deze gaan bloeden, de bruine vlekken zijn nog steeds zichtbaar.

Plein

Ippokratous plein
Dit plein is gelegen in de oude stad tussen de stadsmuren. Dit plein is gelegen voor de Marinepoort en in het midden van het plein staat een fontein uit de middeleeuwen.

Winkels

Rhodos stad is dé stad in Rhodos om te shoppen. Van kleine boetiekjes tot internationale merken. Vergeet niet om een schoenenwinkel binnen te lopen want Rhodos staat bekend om zijn kwaliteit en design an schoenen die u in Nederland niet zal vinden.Voor wie opzoek is naar souvenirs kan terecht in de kleine dorpjes of in de oude stad van Rhodos. Hier vindt u vooral veel goud, zilver, leer en keramiek.

Wijken

Nea Agora
Aan de haven van de nieuwe stad ligt deze stad met zijn Moorse koepels en levendige bars en cafés. In de wijk zijn winkels, kleine cafés en kraampjes. Het is dé ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking.

Musea

Archeologisch museum
Wat te doen op Rhodos – Archeologisch museumHet museum is gevestigd in het oude ridderhospitaal uit de 15de eeuw. Er zijn pronkstukken te vinden uit de 1ste, 2de en 5de eeuw.

Byzantijnse museum
De kerk waarin dit museum is gevestigd is gebouwd in de 11de eeuw, de Turken hebben het later verbouwd tot een moskee. Er zijn fresco’s en een verzameling iconen te bezichtigen. Bijzonder zijn de schilderijen uit de 12de eeuw.

Uitgaan
Het uitgaansleven van Rhodos is vooral gesitueerd het noorden van het eiland (Rhodos stad). Er zijn vele clubs, bars, discotheken en pubs die voornamelijk worden bezocht door de toeristen in het zomerseizoen.

Faliraki is een beruchte plek voor de jongere toeristen en is dan ook niet geschikt om iets te gaan drinken wanneer u met kleine kinderen bent. Wat te doen op Rhodos – Bovenkant pagina

Uitstapjes

Lindos
Er worden veel excursies georganiseerd naar de stad Lindos. Omdat het met de auto niet heel snel gaat kunt u het beste de boot nemen naar dit stadje. Tevens zijn auto’s verboden in de stad. Paard en wagen brengen u naar de Akropolis. Lindos staat bekend om de hoogste temperatuur van het eiland.

Eptas Piges
De zeven bronnen zijn gelegen in het oosten van Rhodos. Zeven bronnen komen samen in een waterreservoir, omgeven door beekjes en watervallen waar vele pauwen rondlopen. De bron geeft water aan de in de buurt gelegen sinaasappel boomgaarden.

Faliraki
De stad is de populairste badplaats van Rhodos. Deze stad is zeer geschikt voor watersporten, er zijn vele cafés, disco’s en restaurants.

Petaloudes
De vlindervallei, is een smal schaduwrijk dal met een beekje. van juni tot september vliegen hier vele Spaanse vlaggen (vlinders), welke worden aangetrokken door de geur van hars (storax bomen hars). U vindt de vlindervallei 25 kilometer onder Rhodos stad.

Archangelos
Het grootste dorp van Rhodos is bekend om zijn sinaasappels. Boven het dorp liggen de ruďnes van het kasteel van de kruisridders welke zijn gebouwd door Orsini in 1467. Binnen de muren van het kasteel staat een kapel met een moderne fresco van Sint Joris die een draak aanvalt.

Voor wie wil genieten van een rustig dagje strand kan het beste naar Stegna gaan, dit strand is namelijk gelegen in een baai en niet bekend onder de vele toeristen die Rhodos jaarlijks bezoeken.

Koskinou
De dorpje is bekend om zijn traditionele huizen met mozaďekvloeren. Er staat ook nog een klokkentoren welke een bezoekje waard is.