Informatie Frankrijk

Frankrijk is met recht één van de vakantielanden in Europa die nog nooit z’n populariteit heeft verloren. Met in 2007 meer dan 80 miljoen toeristen is Frankrijk ook voor toeristen uit andere Europese landen de eerste keus.

Informatie voor op vakantie naar Frankrijk, land met prachtige natuurNaast het mooie weer waar zeker het zuiden van Frankrijk bekend om staat, is er ook op het gebied van cultuur en geschiedenis een hoop te zien en te doen tijdens uw vakantie. Neem de vele musea in Parijs en de prachtige bouwkunst.

Als u van goede wijn en lekker eten houdt, is Frankrijk ook zeker iets voor u.

Culturele gewoontes

De cultuur in Frankrijk is eigenlijk overal in terug te vinden. Neem de vele gotische kathedralen, kerken en prachtige steden zoals Parijs en Lyon. Binnen de steden vindt u verder de creativiteit van het Franse volk in de vorm van schilderijen en beeldhouwwerken waar de museums vol van staan.
Ook op filosofisch en intellectueel niveau is de cultuur in Frankrijk sterk aanwezig. De levensstijl en ook de besturing van het land komen voort uit de ideeën van grote denkers.

Wat ongeacht door de jaren heen, zeker stand heeft gehouden, is de Franse levensstijl. Een goede wijn blijft een goede wijn en heerlijk eten blijft heerlijk eten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de croissant echter niet het reguliere ontbijt voor Fransen. Ook Fransen geven de voorkeur aan een croissantje tijdens een uitgebreid ontbijt in het weekend.

Landschap en natuur

Één van de kenmerken die Frankrijk zo aantrekkelijk maakt, is de diversiteit in het landschap. Van hoge bergtoppen tot heuvels, meren, rivieren en gletsjers.
De vijf grootste rivieren in Frankrijk zijn de Garonne, de Loire, de Rijn, de Rhône en de Seine die door Parijs loopt.

De eindeloze kust en dichte bossen trekken jaarlijks vele toeristen naar Frankrijk. De kust in Normandië heeft veel witte kalk kliffen en de stranden bestaan uit fijn zand. Aan de Middellandse zee is het zand minder fijn, maar het water is er vaak warmer als ook de temperatuur.

De Franse taal

Het hedendaagse Frans komt voort uit een serie dialecten die ten noorden van de Loire gesproken werd. Wereldwijd wordt Frans door 122 miljoen mensen gesproken. Waar u als vakantieganger niet snel iets van zult merken zijn de subtiele verschillen die er in dialecten bestaan, die juist weer iedere streek typeren.

Ondanks dat Fransen er niet bekend om staan dat ze veel andere talen spreken, stellen ze het zeer op prijs als u zich probeert te redden in hun taal. Het is dan ook verstandig om een reisgids mee te nemen waarin u in ieder geval enkele zinnen zal weten te gebruiken.
Informatie Frankrijk – Omhoog

Het weer in Frankrijk

Het weer in Frankrijk valt eigenlijk, niet in één omschrijving te geven. Uiteraard ligt de temperatuur in het zuiden van Frankrijk een stuk hoger, zomers tot wel 30 á 35 graden. Deze regio is dan ook een stuk droger dan het Noorden en in de winter kunt u hier dankzij de milde temperaturen ook nog goed op vakantie.
Aan de Atlantische kust regent het vaker en is het verschil in temperatuur tussen de seizoenen een stuk groter. De vochtigheid maakt dit wat betreft natuur weer een mooi gebied om te bezoeken.
Het bergachtige gebied in het oosten van Frankrijk heeft typisch warme zomerse en zeer koude winters. Dit laatste maakt het weer een goede vakantiebestemming tijdens het wintersport seizoen.

Reistips Frankrijk

Op reis in Frankrijk zijn de volgende tips zeker goed om te onthouden.

U kunt in Frankrijk, net als in de rest van Europa, gewoon betalen met de Euro. Ook kunt u vrijwel overal terecht met uw creditcard. In tegenstelling tot Nederland, kunt u in Frankrijk het water uit de kraan beter niet te veel drinken. De supermarkten zijn goed voorzien en het water kost er dan ook minder. Voor een vakantie in Frankrijk is het niet nodig om u te laten vaccineren.

Enerzijds is Frankrijk goed bereikbaar per auto, maar anderzijds staan er zeker in de zomervakantie vaak files onderweg naar dit vakantieland. Mocht u uw reis goed voor willen bereiden, haal dan alvast een wegenkaart en stippel een alternatieve route uit. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.
Steeds populairder wordt ook het reizen per trein naar Frankrijk. Dankzij de verbinding met de hogesnelheidstreinen kunt u al in een paar uur in Parijs zijn en gelijk genieten van uw ontspannen uitstapje.