Informatie Stuttgart

Stuttgart staat in ieder geval bekend om de hoofdkantoren van Porsche en Mercedes-Benz en in de regio is ook wijnproductie een belangrijke bron van inkomsten. Twintig procent van het oppervlakte van de stad bestaat uit beschermd gebied en dat maakt Stuttgart zeker tot één van de groenste steden in Duitsland. Het is de hoofdstad van de Baden-Wurttemberg.

Het bijzondere is dat u in Stuttgart zeker moderne gebouwen zult vinden en dat er ook veel eerste klas winkels en restaurants zijn, maar dat u toch verzekerd bent van een rustige atmosfeer tijdens uw vakantie.

Bezienswaardigheden Stuttgart

Gebouwen

Television tower
Op de eerste tv toren ter wereld gebouwd van beton kunt u vanaf één van de twee observatieplatformen genieten van een mooi uitzicht op het Zwarte Woud en de stad Stuttgart zelf. Bij heldere lucht kunt u soms zelfs de Alpen bekijken. Tijdens een uitje in Stuttgart moet u hier zeker even langs. In de zomer kunt u er ook genieten van de biertuin onder de toren.

Staatstheater
Gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw is sinds de Tweede Wereldoorlog enkel nog het hoofdgebouw te bezichtigen en is vandaag de dag nog een populair theater waar bijna anderhalf duizend bezoekers in kunnen. Gelegen aan de prachtige Schlossgarten met een vijver er voor.

Königsbau
Bezienswaardigheden Stuttgart, het Schlossplein met het Neues SchlossDit klassieke gebouw met een voorkant van 135 meter lang heeft iets weg van een Griekse tempel vanwege de vele zuilen. Vandaag de dag is het de plek waar de aandelenbeurs van Stuttgart is gehuisvest.

Pleinen

Schlossplatz
Het hoofdplein van Stuttgart is de Schlossplatz waar u diverse stijlen in architectuur verzameld ziet. Van het eerder genoemde Königsbau tot het Altes Schloss en het Neues Schloss. Ook diverse fonteinen en beelden versieren dit plein aan de Königstrasse, hét voetgangersgebied in Stuttgart van meer dan een kilometer lang. Vandaag de dag dient het plein als ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en toeristen.

Wat te doen in Stuttgart

Winkels

Königstrasse
De belangrijkste winkelstraat in Stuttgart is de Königstrasse, met meer dan een kilometer aan warenhuizen en winkelketens. Ook zijn merken als Cartier, Gucci en Hugo Boss vertegenwoordigd.

Bohnenviertel
Wat te doen in de Oude Stad van Stuttgart, van shoppen tot wandelroutesIn de oude stad van Stuttgart vindt u enkele unieke kustwinkels, antiekwinkels en goudsmeden. Deze wijk staat er om bekend het diverse aanbod van Stuttgart in één te hebben.

Markthalle
Op zoek naar vers fruit en groentes, dan moet u zeker eens langs de Markthalle. Hier vindt u de meest uiteenlopende etenswaren, winkelen in de sfeer van het indrukwekkende gebouw uit 1914.

Parken

De Groene U
Met een oppervlakte van bijna zes vierkante kilometer is het gebied de ‘Groene U’ een verzamelnaam voor diverse parken in Stuttgart.

Schlossgarten
Deze kasteeltuin ligt midden in het centrum van Stuttgart en is bijna drie kilometer lang. Met grote grasvelden, lange wandelpaden en simpelweg een hoop natuur kunt u hier heerlijk bijkomen van uw shop ervaring of van uw stadswandeling temidden van de vele lokale bewoners die ook genieten van het mooie weer en het landschap.

Rosenstein park
Het Rosenstein park staat bekend als één van de grootste engelse parken in het zuidwesten van Duitsland. Met oude en grote bomen, omringd door groene vlaktes is het een rustig park om heerlijke te wandelen.

Overige parken
De overige parken zoals Liebfriedschen, Wartberg en Höhenpark Killesberg maken de ‘Groene U’ af tot een wandelparadijs van wel 8 kilometer lang.

Musea

Kunstmuseum Stuttgart
In het centrum van Stuttgart staat sinds enkele jaren het Kunstmuseum Stuttgart. Een bijzondere glazen kubus waar u naast de kunst ook van een uitzicht op de stad en de omringende heuvels kunst genieten. De kunstcollectie van het museum bestaat uit diverse privé collecties waardoor een unieke combinatie van meesterwerken te bekijken valt. De thema’s van de werken zijn ‘versieringen’, ‘sociale kritiek’ en o.a. de overgang van ‘fijne’ naar ‘toegepaste’ kunst.