Informatie Frankfurt

Om te genieten van Frankfurt am Main, moet u even voorbij het ruwe uiterlijk van de stad en u zeker niet laten afschrikken door de gebouwen van banken en vele kantoren. Het is één van de weinige steden die bijna een Amerikaanse uitstraling heeft als u aan komt rijden. Wat u namelijk zeker positief zal verrassen is de gastvrije sfeer van de stad, de vele bezienswaardigheden en het multiculturele publiek.

Bezienswaardigheden Frankfurt

Gebouwen

Main Tower
Er is bijna geen betere manier om Frankfurt te overzien dan vanaf de top van de Main Tower. Dit is dan ook het enige gebouw van dit formaat waar u als toerist toegang toe heeft. Het bijna 200 meter tellende gebouw is een garantie voor een prachtig uitzicht van deze stad van formaat.

Kaiserdom
De Kaiserdom, formeel de kerk van St. Bartholomeus, werd gebouwd tussen de 13de en 15de eeuw en is met 95 meter van veraf te zien waar u zich ook in Frankfurt bevindt.

Voorheen diende de kerk als plek waar de kroningen van keizers plaats vonden en vandaag de dag zijn de overblijfselen van het oorspronkelijke interieur ook nog een bezienswaardigheid te noemen. Met afbeeldingen van de kruisiging en het Maria Schlaf Altar.

Paulskirche
De Paulskirche werd gebouwd tussen 1789 en 1833 en heeft een belangrijke rol gespeeld in de vorming van de Duitse Democratie. Er werden politieke bijeenkomsten gehouden en het is de plek waar de eerste democratische grondwet van Duitsland werd gevormd.

Pleinen

Römerberg
De Römerberg is het hoofdplein in de oude stad van Frankfurt en tevens het historische hart van de stad. Naast het stadhuis uit de 15de eeuw werden hier ook de eerste handelsbeurzen in de stad gehouden.
De fontein met daarop vrouw justitia was de eerste in de stad Frankfurt.

Wat te doen in Frankfurt

Winkels

Zeil
Wat te doen in Frankfurt, bekijk de stad eens goed tijdens een rondwandeling De populairste winkelstraat wordt Zeil genoemd en biedt werkelijk alles van chique boetiekjes tot internationaal bekende winkelketens. U kunt hier dus rustig een dagje winkelend doorbrengen dankzij het uitermate grote aanbod.
Bezoek ook eens de Zeilgalerie waar u vanaf de bovenste verdieping een mooi uitzicht over de stad heeft.
Goethestraße

Voor de luxe winkels in Frankfurt moet u aan de Goethestraße zijn. Met de nieuwste modecollecties van merken zoals Armani en Versace, zeker een aanrader. En u hoeft niet bang te zijn uw budget al te veel te overschrijden, want de meer betaalbare winkels zitten ook in de buurt.

Parken

Palmengarten
Een prachtige botanische tuin met bijzondere tropische planten en exotische vogels in kassen. Een bijzondere ervaring om midden in de stad de flora en fauna van onder andere Argentinië en Nieuw Zeeland te kunnen bewonderen.

Musea

Goethe Haus en museum
Frankfurt is de geboorteplaats van Johann Wolfgang Goethe en u kunt tijdens uw verblijf in Frankfurt een bezoek brengen aan zijn oorspronkelijke huis. Van de woonkamer tot de muziekkamer en bibliotheek, u krijgt een bijzonder kijkje in het leven van Goethe dankzij de volledig restauratie van het huis nadat het gedurende de Tweede Wereldoorlog beschadigd werd. Naast het huis staat ook het Goethe Museum met daarin een collectie van zijn werk, bestaande uit beelden en schilderijen.

Museum oevers
Naast het Goethe Museum, heeft Frankfurt nog een hoop meer te bieden. Veel van deze musea bevinden zich aan beide zijden van de Main, met o.a. het Museum Giersch, het Städelsches Kunstinstitut, het Museum der Weltkulturen en het Museum für Angewandte Kunst.
Museum für Moderne Kunst. De vorm van het Museum für Moderne Kunst is driehoekig en wordt daardoor nogal eens vergeleken met een stuk taart. De nadruk in collectie van het museum ligt op Popart en u kunt dus namen zoals Andy Warhol en Roy Lichtenstein verwachten.

Uitstapjes

Zoo Frankfurt am Main
Centraal gelegen in Frankfurt, is dit één van de mooiste dierentuinen van Europa. Binnen deze dierentuin met een oppervlakte van 14 hectare, vindt u onder andere 4500 dieren, een berenkasteel en een nagebootst nachtverblijf zodat u het nachtelijk gedrag van dieren, zoals bijvoorbeeld vleermuizen, van dichtbij kan meemaken.