Informatie Gent

Zoals vele steden in België heeft ook Gent, een historisch centrum vol bezienswaardigheden, kastelen, grachten, kerken en kathedralen. Toch is Gent weer anders dan de andere steden. Misschien wel door de vele studenten die Gent rijk is. Een stad waar jong en oud heel goed samen gaan.

Bezienswaardigheden Gent

Gebouwen

Het Belfort
De toren uit de veertiende eeuw is één van de drie beroemde Gentse toren rij. Sinds 1999 staat het Belfort van Gent op de lijst van Werelderfgoed van Unesco. De toren is van binnen te bezoeken en tevens mogelijk om met een lift naar boven te gaan en te genieten van het mooie uitzicht over Gent.

Gravensteen
Een bezienswaardigheid die u moet zien tijdens uw bezoek aan Gent. Een kasteel uit de middeleeuwen midden in het centrum van Gent. In het Martelmuseum kunt u verschillende martelwerktuigen bekijken uit deze tijd.

Wat te doen in Gent

Winkels
In Gent is het vooral gezellig winkelen, zonder een enorm centrum waar u dagen in terecht zou kunnen. Bekende merken zoals H&M, Zara en Esprit vindt u in de Veldstraat. In de zijstraten vindt u vele kleine winkeltjes en boetiekjes. Voor wie meer opzoek is naar designerkleding moet naar de Brabantdam.

Musea

SMAK Stedelijk Museum voor Actuele Kunst
Moderne en hippe kunst kan je vinden in het SMAK. Kunst vanaf de jaren 40 tot nu. Beroemde kunstenaars zoals Karel Appel en Panamerenko kunt u hier bewonderen.

Museum voor Schone kunsten
Daarnaast staat ook het Museum voor Schone kunsten bekend als een leuke activiteit tijdens uw bezoek aan Gent. Met meesterwerken van o.a. Van Dyck en Rubens, biedt dit museum, vlakbij het SMAK, u zeker waar voor uw geld! Bekijk ook de Kruisdraging door Hieronymus, een controversieel werk destijds en ook vandaag de dag nog indrukwekkend.

Uitgaan

De Vlasmarkt is voor een echt avondje uit de place to be. Ook op de korenmarkt zult u zich prima vermaken met de verschillende cafés en restaurants. Wat te doen in Gent, een wandeling door de stad

Uitstapjes

Stadswandeling
Een stadswandeling door Gent is een hele goede manier om de stad te bekijken. Een leuke wandeling om te maken is vanaf de Korenmarkt via de St. Michielsbrug, Graslei, Korenlei,Kraanlei Zuivelbrug, vrijdagmarkt en de Kamerstraat naar de Belfortstraat.

Op zondag van mei tot september wordt er in de ochtend een gratis markt wandeling georganiseerd.