Informatie Brussel

Brussel is een stad met vele contrasten, van nieuw en hip tot oud en historisch. Een bruisende hoofdstad. Een typische stad voor fijnproevers, liefhebbers van architectuur en cultuur, vol bezienswaardigheden. De stad waar u het symbool van België kunt vinden, namelijk Manneke Pis. Een ideale stad voor een weekendje weg.

Bezienswaardigheden Brussel

Gebouwen

Atomium
Bezienswaardigheden Brussel, het Atomium. Dit gebouw is een ijzeren molecuul. Dit 102 meter hoge gebouw is gemaakt van staal en bestaat uit 9 bollen die aan elkaar verbonden zijn door grote pijpen. Zet deze bezienswaardigheid alvast op uw lijstje! Het is mogelijk om het Atomium van binnen te bezoeken en te genieten van het uitzicht over de stad Brussel.

Koninklijk paleis van Brussel
Een prachtig gebouw. Sinds 1965 is het paleis open voor publiek dus zorg dat u na 21 juli en voor begin september het paleis bezoekt zodat u kijkje kan nemen.

Plein

Grote Markt
Bezienswaardigheden Brussel, de Grote Markt
Dit grote plein ligt midden in het centrum van Brussel. Ook wel één van de mooiste pleinen van Europa
genoemd. Onder het genot van een drankje geniet u hier van de historische gebouwen die om het plein heen staan.

Monumenten

Manneke Pis
Het nationale symbool van België en wereldwijd bekend. Een kleine jongen die staat te plassen in een fontein. Dit bronzen beeld is al gemaakt in 1619. Waarom dit beeld er staat is voor vele een raadsel, sommige zeggen dat het een zoon was van een nobele man.
Tijdens festivals of feestdagen word Manneke Pis aangekleed met één van zijn 700 verschillende kostuums een bezienswaardigheid die meegaat met de seizoenen.

Janneke Pis
Manneke Pis heeft ook een vrouwelijk versie, namelijk Janneke Pis.
Dit bronzen beeld is geplaatst in 1985 als teken van loyaliteit door Dhr. Debouvrie.

Wat te doen in Brussel

Winkels
Brussel is dé stad om eens heerlijk te gaan shoppen. Er zijn verschillende winkelstraten, centra’s en boetiekjes.

Galeries St. Hubert, deze arcade is al geopend vanaf 1847. Alleen het gebouw is al de moeite waard om eens een bezoek te brengen. In deze arcade vind u niet alleen kleding maar ook restaurants, boeken, muziek en chocolade.
Galerie Bortier, iets kleiner maar zeker de moeite waard, zeker voor wie van tweedehands boeken houdt.

Bekende andere winkelstraten en of arcades zijn; Passage du Nord, Galerie Louise, Galeries de la Toison d’Or.

Parken

Jubelpark
Wat te doen in Brussel, een bezoekje aan het JubelparkEen prachtig park met mooie tuinen, vijvers en verschillende bouwwerken. De gebouwen zijn hier neergezet om de onafhankelijkheid van België te vieren. In de gebouwen zijn er verschillende musea die u kunt bezoeken zoals het legermuseum waar u veel kunt vinden over de eerste wereldoorlog.

Het meeste bijzondere gebouw is de triomfboog.

Musea

Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis
Deze groep van musea in Brussel bevat o.a. het Jubelparkmuseum, het Muziekinstrumentenmuseum, Musea van het Verre Oosten en de Hallepoort.

Jubelparkmuseum
Met een collectie van bijzondere voorwerpen uit verschillende beschavingen in de wereld, is dit zeker een aanrader tijdens uw uitje in Brussel. Zowel geografisch als wat betreft historisch, vindt u hier genoeg om een middag mee zoet te zijn. Van de Oudheid tot beschavingen buiten Europa.

Muziekinstrumentenmuseum
Vlakbij de Grote Markt in Brussel treft u het Muziekinstrumentenmuseum aan, met een collectie aan muziekinstrumenten aan. Instrumenten die u nog nooit gezien heeft, noch gehoord en die bijdragen aan de culturen van landen wereldwijd. Van piano’s tot de fluiten uit Zuid Amerika.

Musea van het Verre Oosten
Opgezet in opdracht van de 19de eeuwse Koning Leopold II, bieden de verschillende gebouwen van het Musea van het Verre Oosten u een kijkje in culturen uit Azië. Van porselein tot schilderwerken en beelden uit Japan, China en meer zijn te bezichtigen.

Hallepoort
De oorspronkelijke Brusselse stadsmuur is nog in piekfijne staat bij de Hallepoort van bijna 6 eeuwen oud. Deze toren wordt tegenwoordig gebruikt om bezoekers meer te leren over de verdediging van de stad Brussel en tegelijkertijd kunt u er rekenen op een prachtig uitzicht over de stad.

Koninklijke Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis
Het Koninklijke Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis is dé plek in Brussel om te genieten van tanks, vliegtuigen, maar ook bijvoorbeeld uniformen uit de Middeleeuwen. Het museum is in diverse secties opgedeeld, per tijdsperiode, en biedt daarmee inzicht in veldslagen, oorlogen en alles wat er met het leger te maken heeft!

Uitstapjes

Bruparck
Dit familiepark dichtbij het Atomium gelegen biedt plezier voor iedereen. Zo heeft het een subtropisch zwemparadijs, Europa in mini formaat of geniet van een film in één van de 24 verschillende bioscoop zalen.