Informatie België

Voor de Nederlandse toeristen is België zeer in trek. Een vakantie dichtbij wil toch iedereen en als u de juiste bestemming kiest kunt u ook nog in uw eigen taal spreken tijdens uw verblijf bij onze buren. Het land is verdeeld in 2 delen. Een Vlaams en Waals gedeelte. Maar dat is niet het enige waarom uw België als vakantieland zou moeten kiezen. Het land is Europa in het klein. Van een strand vakantie, stedentrip, rondreis tot wintersport. Alles is mogelijk. België heeft vele prachtige steden die zeker een bezoek waard zijn tijdens uw vakantie in België. De belangrijkste en bekendste steden in België zijn, Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge.Iedere stad heeft zijn eigen historie en zult u daarom genoeg bezienswaardigheden aantreffen per stad.

Culturele gewoontes

Ons buurland heeft een rijke cultuur en ondanks dat het één van de kleinste landen van Europa is doet het zeker niet onder aan de grotere landen. De rijke cultuur in België is onder andere terug te vinden in kunst, architectuur, muziek, strips en mode. Belgen zijn beroemd om hun Bourgondische levensstijl, zo is België zeer bekend om zijn chocolade, bier, wafels en banketbakkerijen. U zult merken dat er een groot verschil is in levensstijl wanneer u een bezoek brengt aan het Franstalige of Nederlandstalige deel van België. Dit is te vergelijken met Frankrijk en Nederland.

Landschap en natuur

België grenst in het noorden aan Nederland, in het oosten aan Duitsland en Luxemburg en in het oosten aan Frankrijk. Het land beschikt over 66 kilometer Noordzee kust.
België is net als Nederland voornamelijk plat. De Ardennen, gelegen in het zuidoosten van België, is een uitzondering. De Ardennen bestaan ook weer uit meerdere gedeeltes, de Hoge en Lage Ardennen. De hoogste berg is 694 meter.

Door de hoog en laag gelegen gebieden is er ook veel water in de Ardennen en is dit gebied dan ook zeer geschikt voor verschillende watersporten.

De Belgische taal

Ons buurland heeft 3 officiële talen. Nederlands, Frans en Duits. 40% van de inwoners van België spreken Nederlands, of ook wel Vlaams genoemd.

Het weer in België

De maanden mei tot en met september zijn de warmste en droogste maanden.
Deze maanden zijn dan ook zeer geschikt als u graag wandelt of van watersporten houdt. Het klimaat verschilt niet veel van Nederland. De zomers kunnen iets warmer zijn en in de winter is de kans op sneeuw iets groter, zeker in de Ardennen.

Reistips België

In België wordt er net als in Nederland betaald met de euro. Pinautomaten vindt u op iedere hoek van de straat. In de hotels en grotere winkels kunt u betalen met uw creditcard.
Voor reizen binnen Europa is een geldig paspoort of identiteitskaart verplicht. Visum heeft u niet nodig voor uw vakantie in ons buurland.

Het vervoer is goed georganiseerd. Er zijn goede autosnelwegen en in de grote steden zijn er metro’s en trams. Brussel heeft een internationale luchthaven.

Deze pagina’s vind je vast ook interessant:
Brussel
Antwerpen
Gent
Brugge